Innehåll

    1. Välkommen till preparandkursen Kost och Livsstil

    2. Ladda ner Chrome-appen för snabb tillgång till ditt digitala innehåll

    3. Villkor för GODKÄNT på kursen

    4. Uppdateringslogg

    5. Presentation av Jonas Bergqvist

    6. Lärare på denna kurs

    7. Introduktion innan kursstart

    1. Digitala åhörarkopior

    2. Bläddringsbar bok: Ät & Lev Paleo

    1. Provinstruktioner för digitalt kunskapsprov och övningsprov

    1. Begreppet Paleo

    2. Hälsa, vitalitet och myten om det naturliga åldrandet

    3. Paleolivsstil för robusta och flexibla vävnader

    4. Livsstilsdesign

    5. Individualitetens betydelse - vem är du i normalfördelningskurvan?

    6. Paleo igår, idag och imorgon

    7. Du har hälsomakten i dina egna händer

    8. Skapa din hälsoprocess

    9. Subjektiva hälsomätningar

    10. Objektiva hälsomätningar

    11. Rekommenderade hälsomätningar

    12. Behöver du coachning?

    13. Människan är en blandätare och en del av ett komplext ekosystem

      GRATIS DEMO
    14. Människan är en blandätare, men mer köttätare än växtätare på skalan

      GRATIS DEMO
    15. Människans evolution

    16. Weston A. Price

    17. Människans evolution - en storslagen historia

    18. Pottenger's Cats

    19. Weston A. Price och Francis M. Pottenger

    1. Orsaker till ohälsa

    2. 1. Reglering av blodsocker

    3. 2. Reglering av kroniska inflammationer

    4. 3. Reglering av dygnsrytmen

    1. Kalori är ett mått på matens energi

    2. Kemisk indelning av kolhydrater

    3. Om kolhydrater

    4. Kemisk indelning av fetter

    5. Kolesterol

    6. Om fetter

    7. Kemisk indelning av proteiner

    8. Om proteiner

    9. Beräkning av energiprocent

    10. Räkna ut energiprocent och att tyda en innehållsförteckning

    11. Mikronäringsämnen

    12. Översikt över mikronäringsämnen

    13. Argument för kosttillskott

    14. Livsmedels näringsvärde och tillsatser

    15. Tillsatser

    16. Dagens urvattnade grödor

    17. Salt

    18. Saltet och dess effekter

    19. Från livets vatten till toxiskt alkohol

    20. ​Vatten, kaffe, té och alkohol

    21. Kvalitet på animalisk mat

    22. Hitta kvalitet på kött, fisk och ägg

      GRATIS DEMO
    23. Kvalitet på vegetabilisk mat

    24. Hitta kvalitet på grönsaker, rotfrukter med mera

    25. Dokumentsamling

    26. Länksamling

Om denna kurs

  • 244 lektioner
  • 17 timmar videoinnehåll